10 Aralık 2010 Cuma

Halkapınar - Çiğli Metro Deneme Seferleri

Halkapınar - Çiğli arasında İzmir Metrosu'nun deneme seferleri geçtiğimiz hafta başladı.
Bu güzergahtan seyahat eden varsa yorumlarını alabiliriz :)

Daha önce Menderes ile Alsancak arasında başlayan test seferleri demiryolu ile ulaşıma hareketlilik getirmişti. Ancak güzergah üzerinde bazı yerlerde hala üstgeçitler devreye sokulmamış.

Öğrenci Kartlarını Almayanlar

2010 yılını noktalamamıza günler kala Eshot'un Kentkart Öğrenci Kartı uygulamasında ilk yılı geride bırakıyoruz. Hala kartını alamayan arkadaşlar varsa yorum yazsınlar :)

Eshot vize yapılmayan kartların iptal edileceğini açıklamıştı. İlk kez kart alan öğrenciler için de basım işlemlerinin artık daha çabuk yapıldığını görüyoruz.

7 Aralık 2010 Salı

Google Adwords Reklamları

Uzun zamandır kullandığımız arama motorumuz Google, birçok insanın sandığının aksine sadece arama işi ile ilgilenmiyor. Neredeyse İnternetin her alanına el atmış durumda olan Google’ın adwords adındaki sistemini açıklayacağız.

Peki adwords nedir? Google Adwords google reklam 'dır. Siz parasını verirsiniz, sitenizin tanıtımını hazırlarsınız, google reklamları kullanan her sitede adwords sayesinde sizin sitenizin reklamları çıkmaya başlar.

Peki Google Adwords ücret bakımından nasıl işliyor? İşlem şöyle, öncelikle siz reklamınızı hazırladıktan sonra Google Adwords‘e koyarsınız ve bir miktar ücret belirlersiniz. Örneğin reklam tıklama başına 1$ gibi. Bu da arama motorlarına kayıt önemini artırdı, sıralamalarda öne çıkarak daha çok kazanmak için…

Daha sonra google reklamlarını sitesinde bulunduran herkesin sitesinde sizin Adwords reklamlarınız çıkmaya başlar. Tıklama olduğunda Google sizin verdiğiniz paradan bir miktar komisyon alır ve kalanını google reklamlarını yayınlayan kişiye verir.

Google Adwords Reklamları ve Ticaret

Ticaret şirketi sahibi bir kişiyseniz büyük olasılıkla şirketinizin bir web sitesi de bulunuyor olmalı. İşiniz açısından sürekli güncellenmeyen, sabit bilgilere sahip web sitenizi Google arama motorunda üst sıralara çıkarmak için google reklamları başvurmalısınız.

Şirketler için önerebileceğiniz google reklamı alternatifi: Google adwords

google adwords ile reklama ayırdığınız bütçeyi belirleyebilir, bu bütçe harcanana kadar tık alınması hedeflenebilir ve bunların hepsini siteniz google’da en üst sıradayken yapabilirsiniz.

Ülke, kullanıcı, tarayıcı vs. pek çok yönden tercihlerinizin ayarlanabilir olduğu google adwords, google’ın sunduğu en avantajlı reklam alternatifi.

Prefabrik Konteyner Modelleri

Üzücü sonuçlar veren depremlerin tehlikesini en aza indirmek ve ev sahibine kullanışlı bir ev deneyimi sunmak için hazırlanmış olan prefabrik evler, son yıllarda prefabrik firmaları tarafından epey geliştirilmiş ve yaşanabilirliği normal evlere göre arttırılmış biçimde.

konteyner gibi bir alternatifinin çıkmasıyla taşınabilir olan ve monte edilmesine ihtiyaç duyulmayan pratik yapılar ile müşteriler, ev dışındaki ihtiyaçlarını (şantiyeler, parklar, wc, market, buro) bu yapılar ile sağlayabilecekler.